Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


életrajz

2009.04.22

 

http://www.thehollywoodnews.com/artman2/uploads/1/amanda-seyfried_1.jpg

 

1985. december 3.-án született Allentownban, Pennsylvaniában. Édesanyja pszichológus, édesapja gyógyszerész. Az allentowni William Allen High Schoolban érettségizett 2003-ban, ezután a new yorki Fordham University-n folytatta tanulmányait.

11 éves korában kezdett modellkedni, majd szerepelt számos szappanoperában (The Guiding Light, All My Children, As the World Turns). 2004-ben megkapta Karen szerepét a Mean Girls (Bajos Csajok) című filmben Lindsay Lohan és Rachel McAdams mellett. Ugyanebben az évben a Veronica Mars című sorozatban is feltűnt, mint Lily Kane. 2005-ben főszerepet kapott a Nine Lives című filmben. Több tévésorozatban is láthattuk epizódszerepekben (House MD, CSI, Justice, Law & Order: Special Victims Unit, Wildfire), a Big Love-ban pedig főszereplőként. 2007-ben az Alpha Dog és a Solstice című filmekben játszott.

Az igazi ismertséget a 2007-es Mamma Mia! hozta meg, amelyben Sophie karakterét játszotta, és zenei tehetségét is megmutatta. Amanda nemrég csatlakozott a Jennifer's Body című horrorfilm stábjához, amelyben a címszereplő legjobb barátnőjét fogja akalítani.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.