Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


életrajzok

2009.06.06

Robert Pattinson                                        

Robert Pattinson 1986. május 13-án született Londonban, Angliában. Jelenleg színész, model és zenész. Színészi karrierje 15 éves korában kezdődött, amikor csatlakozott a Barnes Theatre Company-hoz (Nyugat-London). Első filmes szerepét 2004-ben kapta, ez egy mellékszerep volt A gyűrű átka c. filmben, ahol Giselher-t alakította. Ugyanebben az évben volt szintén egy kisebb szerepe a Vanity Fair c. filmben. 2005 meghozta számára a hírnevet, hiszen a Harry Potter és a Tűz serlegében már jóval nagyobb közönség előtt mutathatta meg magát - Cedric Diggoryt alakította a moziban. Az igazi áttörést a Twilight hozta meg számára, amelyben Edward Cullen bőrébe bújik. Ezzel világhírnevet is szerzett, óriási rajongótáborra tett szert. A film Stephenie Meyer "Twilight" (Alkonyat) c. könyve alapján készült, az USA-ban 2008. november 21-én mutatták be. Robert neve két betétdalhoz köthető - Never Think és Let Me Sign.

 

Kristen Stewart          

 

1990. április 9-én született Los Angelesben. Családjával Colorado-ba költözött, de később visszatértek Los Angelesbe.Édesapja

John Stewart, TV-s producerként dolgozik a Fox csatornánál, édesanyja pedig egy ausztrál származású forgatókönyvíró. A lány tehetségére egy iskolai karácsonyi előadáson figyelt fel egy ügynök. Szülei nem támogatták az ötletet, hogy lányuk színészi pályára lépjen, de Kristen-t érdekelte a filmezés. 8 éves volt,amikor válogatásokra kezdett el járni és megkapta első szerepét A tizenharmadik év című Disney Channel TV produkcióban.Két évvel később 2001-ben a Birtokviszony című filmben kapott szerepet. 2002-ben a Pánikszoba című filmben Jodie Foster cukorbeteg gyermekének szerepét sikerült eloroznia Hayden Panatterie elöl. Ezzel a filmmel került a színésznő a figyelem középpontjába.Ezt követően Dennis Quaid és Sharone Stone lányaként kapott szerepet a 2003-as Jéghideg otthon című filmben. Élete első főszerepét a Kapd el a kölyköt című filmben kapta 2004-ben.A David Gordon Green által rendezett Áramlat című pszicho-drámája nem került mozikba. 2005-ös Beszélj című filmje sem kapott nagy elismerést. 2005-ös  Zathura: Az űrfogócska című filmje,ami egy varáztslatos társasjátékról szól, szintén nem lett sikeres. 2006-os Kegyetlen faj című filmjében Maya-t játszotta, Doneld Sutherland unokáját, és a főszerepló(Finn) szerelmét. 2007-es Hírnök(The Messengers) című filmben Jess-t, a lázadó kamaszlányt játszotta, de a Danny és Oxide Pang által rendezett horror  megbukott. A 2007-es A nők hálójában című filmben Meg Ryan lányát, és a főszereplő Carter Webb(Adam Brody) szerelmét Lucy Hardwicke-ot alakítja. Ugyancsak 2007-ben kapott egy kisebb szerepet az Út a vadonba című kalandfilmben. 2008-ban több filmben is játszott a színésznő, a What just Happened? című hollywoodi drámában Robert De Niro-val, Bruce Willis-sel és Sean Penn-nel a főszerepben. Főszerepet kapott a szintén 2008-ban bemutatott világsikernek örvendő filmben a Twilight-ban, Bella Swan-ként, szereplőtársa ebben a filmben  Robert Pattinson.Több filmje is, tervben van,  az Adventureland című filmben Em-et játssza, ez a film már elkészült, 2009-ben mutatják be.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

...,

(Verba Rita, 2010.10.13 12:17)

Fujjjjjjjjjj!